+ Izakaya

1. února 2008 v 12:20 | Katsuo - Martin |  + Kuchyně

Izakaya

Izakaya je ekvivalent české hospody. Ideální místo pro běžné obědy se širokým sortimentem jídla, srdečnou atmosférou a pivem nebo saké. V hospodě se sedí na zemi okolo stolu a objednávka jídla zpravidla zahrnuje kombinaci typicky japonských jídel (suši, sašimi, grilovaná ryba nebo kuře) a evropských jídel (biftek, hranolky). Izakaya se pozná podle hrubých fasád a červených luceren před hospodou s nápisy zvoucími k návštěvě (samozřejmě v japonštině:-(). Návštěva hospody vyjde podle množství vypitého piva, resp. saké na 2500 - 5000 jenů na osobu. Typickými jídly jsou např.:
agedaši - dófusmažené tofu v rybí omáčce
jaga - bataopékané brambory s máslem
niku - jagadušené hovězí maso s bramborem
shio - yaki - sakanacelá nasolená grilovaná ryba
yaki - onigirirýžové trojhránky v kuřecí omáčce
poteto furaihranolky
chiizu - agesmažený sýr
hiya - yakkostudené tofu se sojovou omáčkou a mušlemi
tsuna sarada%3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.